خانه نیما در بی کفایتی سازمان میراث می پوسد بعد خارج از ثبت می شود و به زودی ویران ….این خانه مرکز نشست و برخاست شاعران بزرگ معاصر مانند ابتهاج، اخوان، شاملو، کسرایی و حتی شهریار بوده و تنها یادگار نیما در شهر تهران است.
#خانه_نیمایوشیج در سال ۱۳۸۰، مصادف با سالمرگِ #شاعر در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد. حال، پس از گذشت ۱۶ سال، خبرها حاکی از آن است که این خانه از فهرست #آثار_ملی_ایرانخارج شده و در وضعیتِ نامساعدی به سر میبرد.
متأسفانه اخیراً مالکان خانهٔ #نیما، به #دیوان_عدالت اداری شکایت کردهاند مبنی بر اینکه هیچ سند و مدرکی در خصوص اینکه این خانه متعلق به #نیمایوشیج است، وجود ندارد و از دیوان خواستهاند تا این خانه از فهرست آثار ملی کشور خارج شود. دادگاه هم بهرغمِ دفاعیات سازمان #میراث_فرهنگی و موارد مندرج در پروندهٔ ثبتی و دیگر اسنادی که نشان میدهد این خانه، عملاً خانهٔ نیماست؛ متأسفانه به درخواستِ مالکان رأی مثبت داده و این خانه را در تاریخ ۱۵ آبانماه ۱۳۹۶ از فهرستِ آثار ملی کشور خارج کرده است.
معاون سازمان میراث فرهنگی استان #تهران ادامه داد: در رأی دیوان اینگونه آمده است که هیچگونه سندِ ثبتیِ واجد ارزش قضایی در نسبتِ خانه مورد نظر، با نیما وجود ندارد و با توجه به آن، حکم خروج از ثبت صادر شده است. البته ما هنوز نمیدانیم که آیا دیوان عدالت اداری، پروندهٔ ثبتیِ خانه را استعلام کرده است یا خیر. این مسئله مهمی است که باید مشخص شود و دیوان عدالت اداری باید به آن پاسخ دهد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا مالکِ خانه از ورّاث نیما (و بهطور خاص، پسر او)ست یا خیر؛ گفت: اسامی مالکان خانه به گونهای است که به نظر نمیرسد از اقوام نیما باشند. در پروندهای که پیش ماست، «شریفنیا» به وکالت از مالک خانه «سهرابی» به دیوان شکایت بردهاست.
وی با اشاره به دلایل احتمالی این اقدام از سویِ مالک خانه گفت: زمین این خانه بزرگ است و در منطقه ۱ تهران واقع شده است. به همین خاطر شاید مالکان، پیگیر این موضوع هستند تا با خارج کردنِ خانه از فهرست آثار ملی، مجوز تخریب و نوسازی را از شهرداری بگیرند.
خانه نیمایوشیج واقع در محلهٔ #تجریش تهران (خیابان دازشیب، خیابان رمضانی، کوچه رهبری) است. اهالی محل میگویند این خانه، محل رفتوآمد معتادان شده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.