روی خون

یکی از کاربران توییتر با انتشار طرح‌هایی در شبکه‌های اجتماعی، تحت عنوان «روی خون»، از صاحبان برخی مشاغل و شهروندان خواسته است نسبت به شرایط کشور بی‌تفاوت نباشند و به اعتصابات بپیوندند.

این هنرمند معترض که با نام مستعار «قلمفرسا» فعالیت می‌کند، پیام‌هایی کوتاه بر روی طرح‌های خود نوشته است؛ از جمله «روی خون کار کردی»، «روی خون بلیت فروختی»، «روی خون نشستی»، و «روی خون خرید می‌کنی.»

او می‌گوید مفهوم طرح‌هایی که به صورت «سریالی» منتشر کرده، «مقصر بودن مردم نیست»، بلکه به تصویر کشیدن «بی‌تفاوتی» برخی شهروندان است.

قلمفرسا تأکید کرده است: «کسی بی‌تفاوت باشد، یعنی پا گذاشته روی خون جوان‌ها.»

پیش‌تر در رسانه‌های اجتماعی تصاویری منتشر شده بود که نشان از اعتراض شهروندان به کسانی داشت که هم‌زمان با اعتراضات سراسری در ایران و کشته و زخمی شدن صدها معترض مسالمت‌جو، نسبت به این این موضوع بی‌تفاوت هستند.

یکی از موارد مورد اعتراض عمومی، استفاده تبلیغاتی مقامات حکومتی از حضور تیم ملی فوتبال در مسابقات جام جهانی بود.

پس از مسابقه منجر به پیروزی تیم جمهوری اسلامی ایران در مقابل ولز تصاویر متعددی از رقص و شادی مأموران یگان ویژه در خیابان‌ها منتشر شد که خشم عمومی را به دنبال داشت.

دیوارنویسی اعتراضی، روی خون
دیوارنویسی اعتراضی، روی خون

یکی از کاربران توییتر با استقبال از طرح‌های قلمفرسا با عنوان «روی خون»، با بیان این که «خرید را به حداقل برسانیم»، در توییتی نوشت: «نمی‌شود فروشنده را به اعتصاب ترغیب کرد، اما خود دست از خرید نکشید! اعتصابات سراسری اتفاقاً برای من و شماست که خریدار کالای آنهاییم. بخش اعظمِ بازار را اعتصاب مشتریان کساد می‌کند.»

قلمفرسا همچنین در روزهای گذشته با کشیدن طرحی از انتقال پیکر مهدی حضرتی با وانت در حالی که خون او در خیابان جریان دارد، خطاب به نیروهای حکومتی نوشت: «بین ما و شما دریایی از خون است.»

مهدی حضرتی یکی از کودکان کشته‌شده در جریان اعتراضات سراسری است که ۱۲ آبان در خرمدشت استان البرز، از ناحیه سر هدف شلیک مأموران جمهوری اسلامی قرار گرفت و جان باخت. بنا بر ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، نیروهای حکومتی پس از ساعتی پیکر او را پشت وانتی گذاشتند و با خود بردند.

هنر اعتراضی از سوی هنرمندان ناشناس و شناخته‌شده در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بیش از پیش جلوه داشته است.

«روی خون راه رفتی»؛ هنر اعتراضی، اثر هنرمند ناشناس «قلمفرسا»

دیدگاهتان را بنویسید